Oaza Miru

Masaža stopal

Refleksna masaža stopal je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo.

Stopala in občutek gotovosti
Naša stopala izražajo naš odnos do resničnosti, stanje naše koreninske čakre, naše temelje – naše prve izkušnje z različnimi vrstami “opor” – od maternice in materinega naročja do same “matere zemlje”. Kot dvonožna bitja se zemeljske energije dotikamo s stopali in kot drevo s koreninami z zemljo izmenjujemo energijo. Za nemoten pretok energije po telesu je bistvenega pomena dober stik s tlemi. Lahko “trdno stojimo” ali pa “nas zamaje vsak vetrič”. Takšne fraze izražajo naše nagonsko razumevanje povezave med stopali in našim občutjem gotovosti, zaupanja in stika z resničnostjo – z zemljo, po kateri hodimo.

Iz kje izvira refleksna masaža?
Natančen izvor refleksologije ni znan, a povsem mogoče je, da izvira iz istega obdobja kot akupunktura – približno 4000 let pr.n.št., kajti obe temeljita na enakih načelih kroženja življenjske energije Qi skozi človeško telo.

Energija Qi
Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije Qi skozi celo telo. Refleksna masaža stopal se uporablja v terapevtske namene ali preventivno kot sprostitev z namenom, da se uravnovesi naša življenjska energija Qi. Rezultat tega pa je zdravje ter harmonija telesa in duha.

Scroll to Top