Oaza Miru

Lomi-lomi masaža

Havajska masaža Lomi-Lomi je novost v naši ponudbi zato jo želimo deliti z vami.

Priporočamo jo vsem, ki imajo radi srednje in močne masaže predvsem športnikom ter vsi, ki imajo bolečine v ramenskem delu, kjer je največ vozlov, poskusite ne bom vam žal.

Havajska masaža Lomi -Lomi je del tradicionalnega izročila, ki se preko zdravilcev šamonov prenaša iz roda v rod. Havajci verjamejo, da masaža zdravi na telesni, duševni in duhovni ravni zato je njihov pristop k pacientu zelo pomemben.

Lomi Lomi masaža v havajskem jeziku pomeni »ljubeče roke«. Havajčani jo še danes negujejo kot življenjsko filozofijo in uporabljajo kot zdravilo / za zdravljenje. Razkritje skrivnosti te izjemne tehnike se je zgodilo v 60. letih 20. stoletja. Pri nas je Lomi-Lomi ritual edinstveno doživetje. Izvaja se jo ob ritmu havajske glasbe z dolgimi masažnimi gibi. Deluje izjemno sproščujoče, hitro odpravi napetosti, povrne dobro počutje in okrepi telesno/življenjsko moč.

Pri izvajanju masaže se uporabljajo podlakti, komolci in dlani ter nagibanje celega telesa. Najprej se masira hrbet, kateri na Havajih predstavlja sedež prihodnosti. Roke in dlani premikajo v obliki kače po celotnem telesu in gnetejo napeta mesta. Nato se maser osredotoči na sprednjo stran telesa, ki predstavlja preteklost. Sledi masaža nog, bokov, trebuha in ostalih kočljivih predelov.

 

Scroll to Top