Oaza Miru

Microneedling

MICRONEEDLING je zanesljivo ena najboljših terapij za povečanje tvorbe kolagena in pomlajevanje kože na naraven način. S pravilno izvedenim microneedlingom, ustrezno nego doma in optimalno kombinacijo tretmajev namreč omogoča čudovite rezultate.

Omogoča nam preobrazbo kože in nikakor ni škodljiv. Prav nasprotno, zdrav je za kožo, saj sproži izločanje rastnih faktorjev.

Seveda pa ni primeren za čisto vsako kožo. Lepotni tretma ni primeren, če imate rdečico, rozaceo ali kakršna koli vnetja. V tem primeru je potrebno najprej poskrbeti za zdravje kože in ustrezno nego.

Kaj je kolagen in zakaj se ga trudimo s terapijami povečati?

Kolagen predstavlja kar neverjetnih 70 % debeline naše kože. Razgradnja kolagena je povsem naraven del procesa staranja, ki smo ga deležni vsi. Vendar pa se lahko kolagen razgrajuje tudi zaradi vpliva UV sevanja ali vnetnih procesov. Za ohranjanje zdrave in mladostne kože, je tako zelo pomembno, da uporabljamo visoko UV zaščito prav vsak dan v letu, ne le v poletnem času ali ko smo na soncu. Tudi ko se nam z leti tanjša koža, to pravzaprav ni nič drugega kot razgradnja kolagenskih vlaken.

Kot zanimivost naj povemo, da je kolagen najbolj čvrst in najbolj razširjen strukturni protein v telesu. Ne predstavlja le 70 % debeline vaše kože, temveč tudi kar neverjetnih 30 % vseh telesnih beljakovin in je izredno pomemben za ohranjanje zdravih sklepov, notranjih organov, žil in mišic. Za sam mladosten izgled in zdravje vaše kože je kolagen zelo pomemben. Zato so tudi terapije za povečanje izgradnje kolagena v nenehnem raziskovanju in izboljšanju.

Microneedling je naravna, nekirurška, neinvazivna metoda za regeneracijo in obnovo vaše kože. Pripelje nas do fascinantnih rezultatov: do zdrave, sijoče, sveže, napete in vidno pomlajene kože. In je popolnoma naravna. Iglična terapija nam omogoča izboljšanje strukture kože in odpravljanje njenih nepravilnosti.

Scroll to Top